Hartelijk welkom op de website Paard & Mestonderzoek van HippoSupport Mestonderzoek. 

LET OP! WIJ ZIJN VERHUISD. ONS NIEUWE ADRES IS: HAARLESEDIJK 16-A, 8112 PD NIEUW HEETEN 

HippoSupport is een van de grootste particuliere Hippisch Parasitologische Laboratoria in Nederland, gespecialiseerd in het uitvoeren van mestonderzoek (ook wel wormonderzoek of wormei telling) bij paarden. Alle mestonderzoeken worden uitgevoerd in het hiervoor speciaal ingerichte laboratorium in Nieuw Heeten. Hier kunnen ook grote aantallen monsters op efficiƫnte en betrouwbare wijze worden onderzocht.

Sinds de oprichting in 2013, zijn al vele duizenden monsters onderzocht in opdracht van particulieren, stalhouders, fokkers en gespecialiseerde paardenartsen. 

Het is bij HippoSupport ook mogelijk om aanvullend (mest)onderzoek te laten doen naar Leverbot, Longworm en Aarsworm. Deze producten zijn beschikbaar in onze webshop. Ook zijn in de webshop alle materialen beschikbaar voor mensen die zelf mestonderzoek doen, van flotatiezout tot microscopen. 

Wetenschappelijk onderzoek
Naast reguliere onderzoekswerkzaamheden in ons laboratorium, zetten wij ons bij HippoSupport ook graag in voor het doen van wetenschappelijk onderzoek dat een bijdrage kan leveren aan het wormmanagement van paarden. Zo hebben wij recent een studie gedaan naar de werkzame periode van moxidectinehoudende wormmiddelen. Deze studie is in november 2019 gepubliceerd in het Tijdschrift voor de Diergeneeskunde. Klik hier voor meer informatie over dit wetenschappelijke onderzoek.
HippoSupport is hiermee het enige particuliere laboratorium in Nederland dat wetenschappelijke studies op het gebied van wormmanagement bij paarden heeft gepubliceerd en daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. 

 Door het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek ontstaat een goed inzicht in de natuurlijke weerstand van paarden en de gevoeligheid voor worminfecties. Met behulp van (de uitslag van) mestonderzoek is het voor paardeneigenaren mogelijk om in overleg met de dierenarts gericht te ontwormen als dat nodig is. Dit levert een belangrijke bijdrage in de strijd tegen wormresistentie. Daarnaast kan duidelijk worden of de preventieve maatregelen die worden genomen afdoende zijn, of niet. HippoSupport helpt paardeneigenaren hier graag bij. Onze missie is sinds de oprichting in 2013 dan ook onveranderd;

 

"HippoSupport wil een significante bijdrage leveren in de strijd tegen wormresistentie en heeft als doelstelling het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek laagdrempelig te maken, door middel van scherpe tarieven, betrouwbaar advies en een flexibele en snelle dienstverlening."

Suzanne Bijl & Richard Verbree HippoSupport Mestonderzoek

FB Banner 2019 met schild

IMG 9031 resize logo

Op deze website kun je alle informatie vinden over de verschillende wormsoorten (parasieten) waar jouw paard last van kan hebben, welke preventieve maatregelen je kunt nemen om worminfecties zoveel mogelijk te voorkomen en we leggen alles uit wat je moet weten over mestonderzoek

Natuurlijk kun je op Paard & Mestonderzoek ook heel gemakkelijk je bestelling plaatsen in onze gemakkelijke webshop

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer, of accepteer door te sluiten.